Eszközbeszerzés Kislippó település közterületeinek karbantartására

Kislippó Község Önkormányzat támogatást nyert el a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés – 2020 című pályázati kiírásra (MFP-KKE/2020)

Pályázat címe: Eszközbeszerzés Kislippó település közterületeinek karbantartására
Pályázati iratazonosító: 3084173938
Támogatás összege: 8.629.650Ft

Kislippó 5000 fő alatti település, mely hatalmas zöldterületekkel rendelkezik. Az önkormányzat saját forrásból, kézi erővel végzi folyamatosan a zöldterület karbantartását, éppen ezért indult ezen a pályázaton, hogy gépek segítségével hatékonyan tudja ezt a feladatot elvégezni. A nyertes projektnek köszönhetően 1 db ISEKI TM 3267 AL típusú traktor (forgalmi rendszáma: YNC-915),1 db ISEKI TM 3267 AL traktorhoz kapcsolható fűnyíró kasza (gyári száma: 100001), modellszám:SSM54 került beszerzésre. A gépek az Európai Uniós és a hazai előírásoknak megfelelő, első üzembe/forgalomba helyezésű gépek. Hivatalos kereskedőtől került megvásárlásra mindkét eszköz, a Velox-Ker Kft-től. A megvalósítás terv szerint zajlott le, eltérés nem volt. 2020. decemberben kerültek megrendelésre az eszközök és 2021.03.03-val került kifizetésre és átvételre mindkét eszköz.

Az arculati kézikönyv előírásai szerint az önkormányzat épületének falára kihelyezésre került a támogatói tábla. A település weblapjára is felkerültek a pályázati támogatásról az adatok: www.kislippo.hu oldalon megtekinthető. Kislippó Községi Önkormányzat 2019-ben két támogatást is elnyer a Magyar Falu Program keretében, így a falutábla már ekkor megvásárlásra és kihelyezésre került.

A támogatásnak köszönhetően a folyamatos zöldterület karbantartás hatékonyan, gyorsan elvégezhető. A projekt hatására rendezett településkép fogadja a településre érkezőket, ezzel ösztönözve a letelepedést Kislippón, valamint elősegítve a lakosság életszínvonalának emelkedését.